Power-nieuws in 2017

16 maart 2017: E-mail als vrouw en je weet niet wat je overkomt

Opvallend artikel over hoe vrouwen anno 2017 nog steeds anders worden benaderd op de werkvloer: veel vooroordelen en stereotypes over vrouwen spelen mee in de manier waarop mensen reageren op een vrouw.

3 maart 2017: Zweedse voetbalsters vervangen spelersnamen voor motiverende citaten op shirtjes

Deze voetbalsters gaan niet meer spelen met hun achternaam op hun T-shirtjes, maar met gave, inspirerende quotes zoals ‘Believe in your damn self’ en ‘Never look down on someone unless it is to help her up’.  Hiermee willen ze jonge meisjes motiveren en inspireren dat alles mogelijk is.

27 februari 2017: verwaarloos jezelf niet!

Ervaren moeders Suus Ruis en Phaedra Werkhoven schreven een boek over het moederschap. Ze noemen zichzelf ‘no-nonsensemoeders die klaar zijn met ‘het gemuts over het moederschap’.

9 februari 2017: Meer vrouwen in de Tweede Kamer, zo geregeld! 

Het stemadvies van ons om meer vrouwen in de politiek te krijgen: kies allemaal een willekeurige vrouw in de komende verkiezingen, in plaats van de eerste vrouw op de lijst.

4 februari 2017: een eeuw geleden kreeg Nederland zijn eerste vrouwelijke hoogleraar

Johanna Westerdijk lijkt nooit te hebben getwijfeld of ze wel of niet plek in de wetenschap had. Haar sekse was voor haar van geen enkel belang. Zij geloofde vooral in hard werken en zeker net zo hard feesten. Is dat nu geen goed nieuws voor powerwomen die carrièrewillen maken EN willen genieten van het leven?

25 januari 2017: WNL organiseert debat met vrouwelijke politici

Omroep WNL organiseert een tv-debat met vrouwelijke politici op zondag 26 februari. We hebben er zin in!

11 januari 2017: Bussemaker trekt geld uit voor 100 extra vrouwelijke hoogleraren

Eindelijk aandacht voor het feit dat vrouwen anders (lees: focus op onderwijs) zijn dan mannen (lees: onderzoek), maar zeer veel toegevoegde waarde hebben op universiteiten en dit erkend dient te worden. (leest de minister wellicht onze blog?). Daarnaast een mooie kans voor Nederland om de achterstand in te halen. Immers, in 1985 was het aandeel vrouwen in wetenschappelijke promoties in Nederland 8,8%, en in 2015 al 50%.

professor

5 januari 2017: a she story bij de Bijenkorf

Vrouwen inspireren ons steeds weer. Daarom viert de Bijenkorf vanaf half januari tot en met 8 maart 2017 de vrouwelijke kracht. Zij zoeken ambitieuze lokale vrouwelijke ondernemers die hun droom waar willen maken. Dat kunnen dus alleen maar onze powerlezers zijn :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *