De 3 must-haves na een scheiding (met kids)

Een break-up is altijd heftig, niet alleen alle praktische kanten (zoals verzekeringen uit elkaar halen, verhuizen, afspraken maken etc.), maar ook het omgaan met al je eigen emoties die van links naar rechts schieten. Om het nog complexer te maken geldt tevens voor je ex-partner en eventuele kinderen. Hoe zorg je ervoor dat jij er voor je kinderen kan zijn, zodat ze niet voor jou gaan zorgen?
Hier zijn de 3 zaken die ik nodig heb gehad, om alles weer op orde te krijgen:

De 3 must-haves voor iedereen die wat support kan gebruiken

  1. Een i-robot: je weet wel zo’n stofzuiger, die schoonmaakt, terwijl jij boodschappen doet. Essentieel omdat je nu nog drukker bent, aangezien je alles zelf moet doen. Met de I-robot krijg je zelf meer ‘oplaadtijd’ en die heb je nu echt hard nodig. Dus wees lief voor jezelf en maak minder zelf schoon. Er schijnt trouwens ook een dweil-variant te koop te zijn…
  2. Hardloopschoenen: het is tijd om extra goed voor jezelf te zorgen! Sporten is gezond, geeft je zelfvertrouwen en maakt je hoofd leeg. Zeker als je loopt in natuur. Je komt hierdoor helemaal in je kracht, vooral als je de verhoudingen van je lichaam ziet veranderen en mee kan doen met een loop in de buurt. Er komen goede stofjes vrij, waardoor je beter met stress kan omgaan. Laat je kindje meefietsen of lopen. Dit is quality-time en je geeft ook nog eens het goede voorbeeld. Een prachtig kado voor later. Enne, wat een fantastisch gevoel toen ik enkele jaren geleden voor het eerst de Singelloop 10 km in Utrecht heb gelopen! Nog twijfel?: zet de podcast met Evy’s hardloopschema op je mobiel en bouw het op.
  3. Een lieve buurvrouw: deze is fundamenteel voor iedereen! Zeker in deze fase: zij kan je helpen als je ineens met een zware koorts wakker wordt en je kindjes naar de crèche moeten.
    Of als je onverwacht in een file belandt en te laat dreigt te zijn bij de kinderopvang. Zij kan eens op de babyfoon letten als je een vergadering hebt, of een avondje met de vriendinnen weg wilt. Ik vind  het fantastisch als we elkaar af en toe helpen door restanten uit de koelkast bij elkaar te leggen voor een heerlijke en verrassende maaltijd! Zij (in mijn geval: Frederike) was en is onbetaalbaar!

Mocht je dit lezen als man zijnde, geef je ex de eerste 2 zaken zo snel mogelijk kado!

En wat kan je verder doen om weer in je kracht te komen?

Wees lief en mild voor jezelf en verwen jezelf! Koop gewoon die elektrische deken.

Oordeel ook niet te snel over jezelf. Ga ook eens buiten je comfort-zone: koop die achterlijk dure tas/schoenen, ga buiten bellenblazen, zet de grote bos bloemen op tafel, maak gekke foto’s in een hokje, boek in de sauna de 90-minuten-massage, neem een personal trainer, drink met je vriendin een bizar dure fles wijn leeg, krijg je eerste brazilian wax, boek een weekendje weg (alleen omdat je favoriete kunstenaar een expositie heeft of omdat je voeten het zand tussen de tenen missen), schaf een voor jou ongebruikelijke kleur oogschaduw aan, huppel een stukje, doe een avondwandeling, ga naar het theater, koop een mooi setje, ga rolschaatsen of eens picknicken in het park.

Gewoon om weer nieuwe herinneringen op te bouwen, te lachen, te leren over jezelf. Wees lief en mild voor jezelf, zodat jij weer dichter bij jou komt.

Wat heeft andere vrouwen geholpen in deze situatie?

Recent hoorde ik van 2 vrouwen dat ze hun trouwringen hadden ingeleverd en wat geld zelf hadden bijgelegd, om een prachtige “scheidingsring” te kopen. Door deze keuze en investering haalden ze steun in de moeilijke momenten.

Wat heeft jou erg geholpen na een break-up? Wat gaf jou kracht en energie om door te gaan? We zijn er benieuwd! En hiermee kan je anderen helpen, dus laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *