Er zit ook een lefgozertje in jou!

Nog iemand die zeer de moeite waard is om te volgen is Kathy Caprino. Zij begeleid vrouwen in carrière en persoonlijke groei, met andere woorden ze maakt powerladies van ons. Haar tip voor ons: we moeten meer lef krijgen!

Kathy begon haar carrière net als velen van ons op een kantoor, ze kreeg promotie, beheerde grote budgetten, verdiende goed, stond aan het roer van wereldwijde initiatieven. Kortom, voor de wereld een succesvolle powerwoman. Maar zelf keek ze daar heel anders tegen, het voelde voor haar als een strijd, het maakte haar niet gelukkig. Wat haar wel gelukkig maakt? Mensen helpen. Nu ze er jaren later op terug kijkt, geeft ze aan dat ze jarenlang niet genoeg lef had om zichzelf onder de loep te nemen. Waar hebben we volgens haar meer lef voor nodig?

Zie jezelf als talentvol en belangrijk in de wereld

Kathy heeft bij honderden vrouwen onderzoek gedaan en meer dan 90% van die vrouwen kon niet aangeven wat haar speciaal maakt. Wat onderscheid jou van anderen in de wereld? Bijna alle vrouwen vulden deze vraag niet in of gaf hele vage antwoorden. “Als jij niet kunt zien hoe getalenteerd jij bent, kun je er niets mee doen en gaat jouw talent verloren.”

Heb het lef om je ware mening te geven over wat jij vindt, voelt en gelooft

Onderzoek heeft laten zien dat vrouwen die assertief overkomen, negatiever worden gezien dan mannen die assertief overkomen. Moeten we onszelf dan toch maar kleiner voordoen dan we zijn? Zeker niet, geeft Kathy aan, de wereld moet er nog aan wennen dat er ook assertieve vrouwen zijn. Maar het vraagt wel lef!

Laat je talenten zien

Herken je talenten, de activiteiten die je gemakkelijk af gaan en die je heerlijk vind om in te zetten en laat deze zien aan anderen. “De fout die ik professionals steeds weer zie maken, is dat ze geloven dat je moet zwoegen en zwoegen om succesvol te zijn”.

Best confronterend hè? Wie van jullie kan wel aangeven wat je speciaal maakt? Ik struikel al bij haar eerste advies. Het gaf mij weer iets om over na te denken en een absolute must-have op weg om een powerwoman te worden. Wat maakt jullie uniek?

Leestip: Breakdown, Breakthrough. The Professional Woman’s Guide to Claiming a Life of Passion, Power, and Purpose – Cathy Caprino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *