Leer je zen-bubble maken in 4 stappen

Herkenbaar? Hoe mannen moeiteloos, helemaal zen hun eigen ding kunnen doen terwijl de hele boel ontploft? In mijn geval gaat het dan om een gestreste partner (ik dus), jammerende kinderen en een huishouden waar Jan Steen nog wat van kan leren. Terwijl ik in de actiemodus van nu [eten/vertrekken/vul maar wat in] schiet, zit de echtgenoot helemaal zen in zijn bubble, ookwel zijn nothing box genoemd. Hoe doet hij dat??

Rustig bergt hij zijn spullen weg. Bekijkt hij de post. Checkt hij zijn berichten op zijn telefoon. En doet daarna weer mee in de gekte van alledag. Ik kan daar zo jaloers op zijn, doe mij ook maar zo’n bubble!  Na langdurige, grondige observatie heb ik de bubble ontcijferd. En uiteraard die deel ik graag met mijn mede-powerwomen.

Helemaal zen in jouw eigen zen-bubble

Hou slechts 4 stappen in gedachten en ook jij kan heerlijk opladen in je eigen bubble!

  1. Negeer iedereen. Het is jouw tijd in de bubble, niemand wordt er minder van als jij een paar minuten niet bereikbaar bent ondanks dat je naast je huisgenoten in de kamer staat.
  2. Laat de tijd los. Wat maakt het uit wanneer je iets later vertrekt of je kinderen op bed hebt? In mijn geval te laat is toch al te laat, maar als je zo’n vroege vogel bent, heb je vast ook nog wel 5 minuten over.
  3. Voel je je niet schuldig. Wanneer je weer uit je bubble komt ben je opgeladen om de uitdagingen in het leven weer aan te kunnen, dus het eventjes onbereikbaar zijn, maak je daarna volop goed door goedgemutst je taken van de dag weer op te pakken.
  4. En de allerbelangrijkste tip in mijn observatie: heb een routine in je bubble. Zoals mijn echtgenoot bij thuiskomst onverstoord zijn zakken leegt, post bekijkt en telefoon checkt weten wij huisgenoten precies wanneer hij weer uit zijn bubble komt. Het heeft geen zin om hem te storen tijdens zijn bubble moment maar wij weten ook dat wanneer de telefoon is gecheckt de communicatie weer opgestart kan worden. Hoe heerlijk moet het zijn als je ongestoord van je zen-bubble-moment kan genieten!

Ik heb het vandaag een paar keer getest en vond het heerlijk! Eventjes nergens op reageren, op adem komen en weer beschikbaar zijn. Ik vraag me af of het morgen op het werk net zo lekker werkt :-). Nu alleen nog mijn bubble routine maken. Wil je me helpen? Zet je suggesties in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *