Ja, powerlady, een onsje empowerment graag! ‘T mag ook een beetje meer zijn..

Laatst las ik over een vrouw die een selectie had gemaakt van de 5 zaken die ze van haar 5 verschillende vrouwelijke managers had mogen leren. Zoveel vrouwelijke managers heb ik niet eens gehad, laat staan dat ze allemaal toppers waren. Ik zou niet eens aan een top 3 met leerervaringen kunnen komen, en op een regenachtige zondagmiddag maakt me dit triest. En dat is goed, want emotie geeft me de kracht om het te beïnvloeden! Emotie is het onsje empowerment, wat óók altijd een beetje meer mag zijn. Ik denk aan wie wel empowered is en wat ik ervan kan leren.

Een beklemmend gevoel in je buik wat je totaal verlamd

De eerste die me te binnen schiet is mijn lieve vriendin Geraldine. Met haar sprak ik vorige maand over het starten van deze blog. Zij was enigszins teleurgesteld dat ik dit zonder haar was gestart, en gaf aan te willen meedoen. Wat bleek, ze had zelfs een heel business plan (met verdienmodel) al 8 jaar (!!) op de plank liggen. Ze had een concept uitgewerkt om geld te verdienen met iets wat raakvlakken heeft met deze blog. Ze had het nooit daadwerkelijk uitgevoerd, vanwege onzekerheid en angst. (Hanneke Nijland schrijft hier heel herkenbaar over: een beklemmend gevoel in je buik wat totaal verlammend werkt.) Geraldine wilde dit nu aanpakken!

Ze kreeg daarom de kans zich bij ons aan te sluiten. Na 2 weken kreeg ik echter een bericht van haar dat ze had besloten om het toch geheel zelfstandig tot uitvoering te brengen. Ze had zelfs al een offerte aangevraagd van een website-bouwer en al de eerste acquisities reeds gedaan. Geraldine had de kracht in zichzelf aangesproken, doordat ze geïnspireerd was geraakt doordat wij deze blog waren gestart. Pure empowerment, hoe fantastisch is dat?! Ik weet zeker dat ze erg succesvol zal zijn met haar concept, waar we allemaal snel meer over zullen horen!

De drempel om weer fysiek actief te worden

De tweede waar ik aan dacht is een gescheiden kennis van me, Caro, die op zoek was naar energie om door te gaan met haar leven en deze weer vorm te geven. Ze gaf aan weer fitter te willen worden, maar realiseerde zich dat ze vooral zichzelf hierin tegenhield (geen tijd, geen energie, geen oppas, geen maatje). Kortom, ze was bang en onzeker. Ik vertelde haar over mijn ervaring met hardlopen, en gaf haar de tips (Evy met haar schema, app op telefoon met afstanden/looptijd en vertelde wat het voor mij heeft betekend). Bij haar staat de powerknop nu aan! Ze traint nu vier keer in de week en is onderweg naar een run van 10km! Ik heb erg veel bewondering voor deze sterke dame.

Wat houdt mij dan toch tegen? Waarom ben ik triest?

Als ik hen kan empoweren, dan kan ik toch zeker ook mezelf empoweren? Ik merk soms dat ik te weinig leer in mijn werk (zeker van vrouwelijke managers) en vind continue leren erg belangrijk. Daarom vind ik het ook zo jammer dat ik niet een top-3 kan maken van die vrouwelijke managers die me geïnspireerd hebben. Hoe kan ik dat oplossen?

Ik heb 3 stappen bedacht: ik wil weer een opleiding doen, ik zal mijn ambitie uitspreken bij mijn manager, en ik ga op zoek naar een mentor. Als ik eraan denk hoe ik dat moet gaan aanpakken, wordt ik al misselijk. Ik krijg ook ineens van die vervelende vlinders in mijn buik. Hellup??!! De eerste 2 stappen lukt me nog wel, maar hoe kan ik “mijn” mentor vragen die mogelijk niet eens weet dat ik überhaupt besta? Hoe zal zij reageren?

En hoe kan ik me over dit vervelende gevoel in mijn buik heenzetten?

Normaal gesproken heb ik geen angst om mensen te benaderen, laat staan aan te spreken. Maar nu ben ik enorm zenuwachtig… Waarom krijg ik hier zoveel spanning over? Waarom is dit voor mij zo eng?

Ik ben de enige die dit kan doen! Dit kan ik! IK moet dit doen! Dit wil ik! Ik push mezelf! Ik empower mezelf!

🙂

Net toch de eerste stap gezet naar inspiratie van en door vrouwen: linkedin heeft mijn uitnodiging aan mijn mogelijke mentor verstuurd. Nu maar hopen dat ze accepteert… Ik hou je op de hoogte..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *